Ulogujte se

Tegeltija: Koristiti rječnik primjeren u javnoj komunikaciji

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Milan Tegeltija nije želio da komentariše izjavu ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da je potredsjednika VSTS-a Ružicu Jukić "trebalo nogama išutati iz pravosuđa jer je koristila ratnohuškačku retoriku", te napomenuo da treba sačekati ishod građanske parnice. "Vodi se građanska parnica po tužbi potresjednika VSTS-a Jukić. Generalno, zastupam stav da treba pribjegavati rječniku koji je primjeren u javnoj komunikaciji između organa izvršne i sudske vlasti", rekao je Tegeltija Srni.

U Opštinskom sudu u Sarajevu 9. marta održana je glavna rasprava i iznesene su završne riječi po tužbi potpredsjednika VSTS BiH Ružice Jukić protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića zbog klevete i povrede ugleda i časti.

Mektić je nakon ročišta izjavio i da bi "Ružicu Jukić trebalo nogama išutati iz pravosuđa, jer je koristila ratnohuškačku retoriku".

On je rekao i i da je Jukićeva govorila o zločinima u Prijedoru i da je za njih odgovorna srpska policija, iako za to ne postoji nijedan dokaz.

Mektić je u emisiji "Pošteno" Federalne televizije, emitovane 6. marta prošle godine, rekao Jukićevoj da je frizer, da ne poznaje zakon, da joj je vršilac dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH rodica koju štiti od napada na rad Tužilaštva, da mrzi Srbe i da je nacionalista, te da je davala sugestije sudiji Lejli Fazlagić da podnese ostavku, nakon čega je Jukićeva podnijela tužbu protiv njega.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).