Ulogujte se

Mektić: Nisam rekao da je u Srebrenici počinjen genocid

Dragan Mektić, član SDS-a i ministar bezbjednosti BiH održao je u Banjaluci, u prostorijama SDS-a, konferenciju za novinare.

Mektić je odgovarao na brojna pitanja novinara o nabavci oružja MUP-a Republike Srpske, ilegalnim migrantima, turskim radarima, ali i o svojoj izjavi za Večernji list, o tome da Srbi treba da priznaju da je u Srebrenici počinjen genocid i da moraju proći kroz katarzu.

Mektić tvrdi da je izjava, koja je izazvala burne reakcije, fabrikovana i da on nikada nije spomenuo riječ genocid, nego da je novinaru rekao da se desio veliki zločin.

Član Glavnog odbora SNSD-a Nedeljko Ćorić istakao je da je Mektićeva izjava o Srebrenici još jedna potvrda njegove izdajničke politike koju vodi pod patronatom Bakira Izetbegovića, Šefika Džaferovića i Šemsudina Mehmedovića.

-Njegovo svakodnevno pravdanje da nije rekao ono što je rekao i ono što smo svi čuli samo je dokaz više kakvu politiku vodi SDS i njegov kadar u Sarajevu. To je politika podaništva i kukavičluka, koju srpski narod do sada nije vidio - zaključio je Ćorić.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).