Ulogujte se

Dodik - Cvijanović: Čuvati tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas svim borcima Srpske Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata, poručivši da je dužnost i obaveza svih da se čuvaju tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i njeguju sjećanje na žrtvu palih boraca koju su podnijeli vođeni časnim i plemenitim ciljevima.

Obilježavajući Dan boraca dajemo putokaz mladim pokoljenjima da se nikad ne zaboravi herojska borba za slobodu i mir u kojoj danas živimo. Svim borcima Republike Srpske i porodicama poginulih boraca upućujem najiskrenije čestitke povodom Dana boraca Republike Srpske, sa najboljim željama za svako dobro", naglasio je Dodik u čestitki.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas čestitku Boračkoj organizaciji Republike Srpske i svim nekadašnjim pripadnicima vojske Republike Srpske povodom Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka.

"U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, upućujem svim borcima Republike Srpske najiskrenije čestitke povodom Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka. Današnjni praznik je prilika da se sa najvećim poštovanjem i uvažavanjem sjetimo onih koji su za slobodu i mir koje danas uživamo, dali najvrednije što su imali – svoje živote. Njihova žrtva nas obavezuje da, uprkos svim izazovima sa kojima se susrećemo, čuvamo i jačamo Republiku Srpsku, a porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima pružimo svu moguću pomoć i podršku", navodi se u čestitki premijerke Cvijanović

U odbrambeno-otadžbinskom ratu od 1992. do 1995. godine bio je angažovan 215.671 pripadnik Vojske Republike Srpske, a njih 23.184 položila su živote za Srpsku.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).