Ulogujte se

Majkić: Bošnjaci mogu raditi sve što žele, oslobođeni su svake krivice

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je da ne očekuje da će biti pokrenuta bilo kakva istraga o Udruženju "Asker", jer u BiH ne postoji epilog za bilo šta što dolazi sa bošnjače strane.

"Bošnjaci mogu raditi sve što žele, oslobođeni su svake krivice. Naser Orić ne samo da nije odgovarao za zločine koje je počinio, već sad obučava mlade kako se obračunati sa druga dva naroda", rekla je Majkićeva za "Večernji list", izdanje za BiH.

Ona je istakla da je nevjerovatno da niko od predstavnika međunarodne zajednice nije reagovao na ovo, ocijenivši da međunarodna zajednica izgleda gleda samo šta rade Srbi i Hrvati.

Prema njenim riječima, nije slučajno da je i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić krenuo "linijom manjeg opora" po ovom pitanju.

"Mektić dobro zna kome duguje to što je ministar i na koga treba računati, ako se, ne daj Bože, dogodi da ponovo dođe na vlast u Sarajevu. U ozbiljnoj zemlji i događanjima on nikad ne bi bio ono što je danas", rekla je Majkićeva.

Na "Јutjub" kanalu krajem januara objavljen je snimak na kojem se vidi kako pripadnici vehabijske organizacije "Asker" vrše islamsko podučavanje i vojnu obuku djece uzrasta od devet do 17 godina.

Prema dostupnim informacijama, "Asker" ima sjedište u Sarajevu, a u ovoj organizaciji se okupljaju pripadnici vehabijsko-selefijskog pokreta.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).