Ulogujte se

Policija besprijekorno obavila posao obezbjeđenja proslave

Sindikat radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske uputio je javnu čestitku i zahvalnost pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske na besprijekorno obavljenom poslu pripremanja, obezbjeđenja i obilježavanja 9. januara - Dana Republike, te poručio da im na tome mogu pozavidjeti mnoge policije u regionu i Evropi.

Iz ovog sindikata podsjećaju da je na obezbjeđenju ove najznačajnije republičke manifestacije direktno angažovano više od 700 pripadnika MUP-a, dok je njih 500 učestvovalo u svečanom defileu.

Sindikat radnika unutrašnjih poslova Srpske smatra da su policajci pokazali vrhunsko policijsko znanje, profesionalizam, patriotizam, posvećenost i požrtvovanost na kome im mogu pozavidjeti mnoge policije u regionu i Evropi.

"To mogu samo vrhunski profesionalci na koje treba da budu ponosne sve institucije i građani Srpske", navodi se čestitki ovog sindikata, upućenoj premijeru Srpske Željki Cvijanović, ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, rukovodstvu policije Srpske, jedinicama MUP-a i predstavnicima sindikata unutrašnjih poslova.

Predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova Anica Јondić je u saopštenju istakla da je vrijeme da izvršna i zakonodavna vlast više nego do sada poštuje i vrednuje rad pripadnika MUP-a, te da pokaže potrebnu hrabrost i odlučnost u pozicioniranju policije Srpske u odnosu na ostale kategorije zaposlenih.

"Ovo se odnosi na zaposlene radnike i na penzionisane pripadnike MUP-a, koji su branili i stvarali Srpsku", navela je Јondićeva.

Ona je dodala da ovaj sindikat poziva Vladu Srpske da u okviru svojih ovlaštenja nađe rješenja i otkloni nepravdu nanesenu pripadnicima MUP-a putem smanjenja plata, te da nađe način da lična primanja policije Srpske budu u skladu sa težinom poslova i rezultatima njihovog rada.

Sindikat radnika unutrašnjih poslova izrazio je veliku zahvalnost građanima Srpske koji su na svečanom defileu u Banjaluci povodom Dana Republike pokazali visok stepen odgovornosti i dostojanstva, što potvrđuje podatak da se ovom prilikom nije desio ni najmanji incident, niti je narušen javni red i mir.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).