Ulogujte se

Vulin: BiH poštujemo, Srpsku volimo

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin čestitao je danas u Banjaluci 9. januar - Dan Republike Srpske, istakavši da su jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta Srbije mir, bezbjednost i stabilnost u regionu.

"BiH poštujemo, Republiku Srpsku volimo", rekao je Vulin.

On je naveo da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije uvijek i na prvom mjestu vode računa o tome kako žive Srbi van Srbije.

"Kako god da se odnosite prema Srbima koji žive van Srbije, tako se odnosite i prema Srbiji. Kako se odnosite prema Republici Srpskoj, tako se odnosite i prema Srbiji. Koliko čuvate i poštujete Srbe koji žive van Srbije, toliko čuvate i poštujete Srbiju i toliko vam je stalo do odnosa sa Srbijom", istakao je Vulin.

Vulin je naglasio da je Republika Srpska nastala kao plod borbe srpskog naroda da se jasenovački genocid više nikada ne ponovi.

"I baš zato Republika Srpska ima obavezu da čuva tekovine te borbe, dejtonsku BiH, kao i odredbe koje su omogućile srpskom narodu i svim drugim koji žive u BiH da odlučuju sami o sebi", kaže Vulin.

Naveo je da se srpski narod izborio za pravo da odlučuje sam o sebi i da nikada ne smije dozvoliti drugome da to umjesto njega čini.

Vulin je svim građanima Republike Srpske čestitao današnji praznik, poželjevši da svaki sljedeći Dan Republike dočekaju u miru i slozi.

Stefanović: Sa Srpskom ćemo nastaviti da gradimo bolju budućnost

Potpredsjednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović čestitao je 9. januar - Dan Republike Srpske građanima i rukovodstvu Srpske, te poručio da će Srbija i u narednim godinama nastaviti da zajedno sa Srpskom gradi bolju budućnost.

"Nastavićemo sa investicijama i jačanjem ekonomije. Bićemo podrška jedni drugima jer je to najbolji način da obezbedimo da svi ljudi koji ovde žive imaju čemu da se raduju", rekao je Stefanović.

On je novinarima ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci rekao "da je zajednički cilj i zadatak da razmišljamo o tome kako da to bolje sutra odgovara svima".

"Poštujemo komšije i teritorijalni integritet BiH, ali volimo Republiku Srpsku i svoj narod. To pravo niko ne može da nam otuđi", rekao je Stefanović, koji prisustvuje obilježavanju Dana Republike Srpske.

On je naveo da će se nastaviti razmišljati koji su to projekti koje treba zajednički podržati i šta se može uraditi da se omogući da i Republika Srpska i Srbija budu jače svakoga dana.

Stefanović je rekao da samo snažna Srbija može da ostane garant Dejtonskog sporazuma i oslonac Republici Srpskoj.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).