Ulogujte se

Postignut dogovor o prvom pregledu proširenog aranžmana sa MMF-om

Predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda i vlasti u BiH postigli su sporazum u vezi sa politikama koje će omogućiti MMF-u da preporuči zaključivanje prvog pregleda proširenog aranžmana u okviru kreditne linije ovog fonda za proširene aranžmane, izjavio je šef Misije MMF-a za BiH Nadim Ilahi.

Vlasti su već ispunile nekoliko uslova tokom proteklih mjeseci. Nedavno je Parlamentarna skupština BiH usvojila povećanje akciza na gorivo, čime će biti deblokirana velika ulaganja u infrastrukturu, finansirana iz spoljnih izvora. Uz to, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je budžet za narednu godinu, u skladu sa preporukama osoblja MMF-a", saopšteno je iz MMF-a u BiH.

Iz ove institucije izražavaju nadu da će parlament Federacije BiH usvojiti budžet za 2018. godinu, u skladu sa preporukama MMF-a, a od Vlade FBiH očekuje se pokretanje temeljne procjene za dva telekom preduzeća u vlasništvu FBiH - Telekoma BiH i HT Mostar.

"Očekuje se da će, po odobrenju Izvršnog odbora i zaključivanja pregleda, MMF doznačiti 76 miliona evra", navedeno je u saopštenju.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).