Ulogujte se

U akciji "Avatar" uhapšeno 13 lica, pronađena droga

U zajedničkim i planskim aktivnostima Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka, 05.12.2017. godine, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, realizovana je petomjesečna akcija kodnog naziva "Avatar" koja se sprovodila sa ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U akciji je lišeno slobode 13 lica, od kojih su 12 sa područja Banjaluke i jedno sa područja Trebinja, a na osnovu naredbe Okružnih sudova u Banjaluci i Trebinju izvršen je pretres stambenih i poslovnih objekata na 17 lokacija na području grada Banjaluke, opština Laktaši, Kotor Varoši i grada Trebinja.

Tokom pretresa pronađeno je i izuzeto preko dva i po kilograma zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, oko 749, 00 grama bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid, oko 26 grama bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu kokain, mobilni telefoni i nosači sim kartica kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. 

Lica B.Đ.(1977), E.A.(1987), S.P.(1992), B.M.(1989), V.V.(1989), F.H(1976), S.Đ.(1982), A.S.(1982), B.Đ(1992), iz Banjauke i T.A.(1992) iz Trebinja, će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" u toku dana biti predati u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a s obzirom da je u toku saslušanje većeg broja lica, te idalje prikupljanje relevantnih dokaza, u slučaju procesuiranja drugih lica, javnost će biti obavještena.

Tokom navedenih aktivnosti, policijski službenici su rasvjetlili i krivično djelo "Teška krađa" za koje se sumnjiči da su ga izvršili G.M.(1992), B.Đ.(1977) i B.Ć.(1992) iz Banjaluke, kada su iz Srpca, 21.11.2017. godine , otuđili putničko vozilo marke "Dačija".

Nezvanično saznajemo da su uhapšeni Tomislav Ateljević, Benedi Đukanović, Ernad Alagić, Stefan Petrović, Božidar Maksimović, Vladimir Vranješ, Firas Hodžić, Sanid Ćulum, Aleksandar Stanišić, Branislav Ćulibrk i Goran Milanović. 

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).