Ulogujte se

Hrvati ne žele konstitutivnost Srba u Hercegovačko - neretvanskom kantonu

Sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona /HNK/ danas je ponovo prekinuta zbog protivljenja Kluba Hrvata da dnevni red bude dopunjen amandmanom na Ustav HNK koji se odnosi na konstitutivnost Srba u ovom kantonu.

Zamjenik predsjednika Skupštine Vesna Saradžić /SDP/ zatražila je da dnevni red bude dopunjen ovim amandmanom, nakon čega je Klub Hrvata zatražio dvočasovnu pauzu. Potom je predsjednik Skupštine Šerif Špago /SDA/ dao polučasovnu pauzu koja je trajala više od dva sata, a po njenom okončanju obavijestio je poslanike da je skupštinski Kolegijum donio odluku da sjednica bude prekinuta.

Saradžićeva je izjavila da od amandmana neće odustati.

"Vidjećemo koji je sljedeći korak. Koristićemo sva demokratska sredstva koja su nam na raspolaganju da ispravimo ovu civilizacijsku sramotu", navela je ona.

Poslanik SDP-a u Skupštini HNK Aner Žuljević rekao je da SDP neće odustati od ovog pitanja, te da je Klub Hrvata, traženjem pauze, pokazao šta misli o ovom pitanju.

"Nećemo odustati od ovog pitanja, a vidjećemo koji je vid borbe. Smatramo da je ovo presudno političko pitanje u HNK i velika politička sramota što u 21. vijeku imamo situaciju da jedan politički subjekt opstruiše ravnopravnost svih na svakom dijelu BiH", kaže Žuljević.

Iz Kluba Hrvata saopšteno je da je na sceni predizborna kampanja SDP-a i pokušaj blokade rada Skupštine Hercegovačko - neretvanskog kantona.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).