Ulogujte se

Srebrenica: Pomoć od predsjednika Srpske za opremanje škola

Među 30 škola koje su dobile po 20.000 KM novčane pomoći iz budžeta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, nalaze se i "Prva osnovna škola" u Srebrenici i Osnovna škola "Kosta Todorović" iz Skelana.

Iz kabineta predsjednika Republike saopšteno je da su ova sredstva namijenjena za zamjenu stolarije, krovova, rekonstrukciju mokrih čvorova, instalacija, centralnog grijanja, prilaza školama i druge građevinske popravke, te za opremanje učionica i nabavku nastavnih sredstava.

Direktor Osnovne škole "Kosta Todorović" iz Skelana u srebreničkoj opštini Sanja Moćević izjavila je Srni da su sredstva stigla na račun škole i da će ova ustanova dobijeni novac iskoristiti za nabavku računara i prateće opreme za informatički kabinet, te za sanaciju prilaza školi i ulaznih stepenica koje su u lošem stanju.

"Mi smo ranije pripremili i dostavili projekte i ova sredstva ćemo iskoristiti za njihovu realizaciju", pojasnila je Moćevićeva, ističući da je već raspisan javni poziv za izbor ponuđača za nabavku računarske opreme i izvođača radova za sanciju prilaza i ulaznih stepeništa u školu.

U "Prvoj osnovnoj školi" u Srebrenici dobijena sredstva planirali su da utroše u opremanje učionica, te za sanacione radove i popravke u školskim objektima jer ova ustanova osim centralne škole ima još sedam školskih područnih objekata čije održavanje iziskuje znatne troškove.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).