Ulogujte se

Srbi neće podržati formiranje takozvane vojske Kosova

Srpska lista neće podržati formiranje takozvanih oružanih snaga samoproglašenog Kosova, rekao je poslanik i portparol te liste Igor Simić.

On je naveo da Srpska lista ostaje pri stanovištu da je Kfor prema Rezoluciji 1244 Savjeta bezbjednosti UN jedina oružana sila na prostoru Kosova i Metohije, koja je 1999. godine došla uz saglasnost Beograda.

"U predizbornom programu sa kojim smo nastupali na nedavnim parlamentarnim izborima saopštili smo stav povodom takozvane vojske Kosova i za njega smo dobili podršku 98 odsto Srba na Kosovu i Metohiji. To znači da ni sada tu poziciju nećemo promeniti i da nećemo podržati formiranje oružanih snaga", rekao je Simić za "Večernje novosti".

Predsjednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači juče je rekao da će do kraja ove godine biti formirana takozvana vojska Kosova, odnosno da će se bezbjednosne snage transformisati u oružane snage.

Politički predstavnici Srba, opominju da je bez saglasnosti manjinskih zajednica, odnosno dvije trećine glasova nealbanskih poslanika, uključujući i poslanike Srpske liste, nemoguće donijeti zakon o formiranju "kosovske vojske".

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).