Ulogujte se

Dodik uručio odlikovanja povodom Vidovdana - Krsne slave Vojske Republike Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je danas odlikovanja povodom obilježavanja 28. juna, Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske.Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić je rekao da je ovo ovo je znak pažnje da saborci nisu zaboravljeni i da ih se sjećamo.

Ovo je znak da su ugradili dio sebe, ali i živote za stvaranje Republike Srpske - dodao je Savčić.

Predsjednik je potshumno odlikovao i bivšeg ruskog ambasadora pri Ujedinjenim nacijama Vitalija Čurkina.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik je naglasio da ovim činom Srpska nije zaboravila doprinos Vitalija Čurkina u Savjetu bezbednosti UN-a.

- Uvijek je nastojao da se čuje glas Republike Srpske. Iskoristili smo ovaj dan da mu se zahvalimo. Postuhmno smo odlikovali borce. Nesumnjiv doprinos - rekao je Dodik.

- Velika mi je čast da primim ovo odlikovanje u ime Vitalija Čurkina. Dostojanstveno i profesionalno nije dozvoljavao više puta da prođe tamo niz inicijativa koje nisu doprinele miru i stabilnosti ovdje - izjavio je ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je povodom obilježavanja 28. juna, Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske:

Za rad i izvanredne zasluge u posljeratnom razvoju Republike Srpske, učvršćenju mira i međunarodne saradnje, i razvoj političkih i prijateljskih odnosa između Republike Srpske i Ruske Federacije, Ordenom zastave Republike Srpske sa srebrnim vijencem:
ruskog ambasadora pri Ujedinjenim Nacijama Vitalija Čurkina, posthumno;

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je za izvanredne uspjehe u komandovanju i rukovođenju jedinicama oružanih snaga Vojske Republike Srpske u oružanoj borbi sa neprijateljem, i oslobođenje Republike Srpske

Ordenom Karađorđeve zvijezde Republike Srpske I reda:
pukovnika Babić Lazu,

Ordenom Karađorđeve zvijezde Republike Srpske II reda:
pukovnika Milinković Pavla,

Ordenom Karađorđeve zvijezde Republike Srpske III reda:
majora Milinković Željka,

Predsjednik Republike Srpske odlikovao je za naročito isticanje u afirmaciji ljudskih prava, tolerancije među ljudima i narodima, vladavini prava i sloboda, i priznatom doprinosu u jačanju pravnog sistema i ugleda Republike Srpske, Ordenom časti sa srebrnim zracima:
uglednog pravnika i bivšeg ministra pravde Republike Srpske Arsović Marka, posthumno,

Predsjednik Republike odlikovao je za posebne zasluge u organizovanju i sprovođenju humanitarnih aktivnosti na prikupljanju materijalnih sredstava za pomoć namjenjenu djeci i omladini sa posebnim potrebama u Republici Srpskoj, Ordenom Krst Milosrđa:
Fondaciju “Obervalis – Za djecu našeg svijeta“ iz Švajcarske,

Predsjednik Republike Srpske odlikovao je za priznat dugogodišnji rad u zdravstvu i veliki doprinos u razvoju zdravstvenih usluga, kao i liječenje pacijenata sa područja Republike Srpske, Ordenom Krst Milosrđa:

Prof. dr Marka Bumbaširevića, ortopeda iz Beograda,

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je za izuzetne podvige u oružanoj borbi i doprinos u odbrani Republike Srpske, Medaljom Petra Mrkonjića:
Šestu sansku pješadijsku brigadu.

Predsjednik Republike Srpske odlikovao je za zasluge stečene u borbi protiv neprijatelja i oslobađanje Republike Srpske, Medaljom zasluga za narod:

- 200 poginulih boraca Vojske Republike Srpske.

Cvijanovićeva u Ontariju o položaju mnogobrojne srpske zajednice

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).