Ulogujte se

Opozicija traži hitnu sjednicu Parlamenta BiH

Grupa opozicionih poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH zatražiće sazivanje hitne sjednice, a zahtjev će uputiti predsjedavajućem ovog doma Denisu Zvizdiću.

 • 0

Dodik krivac što nema Srba u UO Centralne banke

Najveću odgovornost zašto danas nema Srba u Upravnom odboru Centralne banke BiH snosi srpski član Predsjedništva BiH koji se ponaša kao isključivo SNSD-ov član Predsjedništva BiH, rekao je član Predsjedništva SDS Vukota Govadarica, reagujući na izjave Milorada Dodika o nemogućnosti popunjavanja srpskih mjesta u Upravnom odboru Centralne banke BiH.

 • 0

Posebna sjednica NSRS - predstava za narod

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske usaglasio se danas da u ponedjeljak u 11 časova bude održana sedma posebna sjednica na kojoj će biti razmatrana informacija o „neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaj na položaj i prava Republike Srpske. Održavanje sjednice su zakazale stranke skupštinske većine, dok su opozicioni šefovi poslaničkih grupa bili protiv.

 • 0

Dodik: Pokušali smo ali ne ide...

"Pokušali smo sinoć ja, Džaferović i Komšić da razgovaramo nekoliko sati kako da uradimo ono što bi trebalo, a to je poslati kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara", rekao je Dodik.

 • 0

Saradnja SNSD i DNS stabilna

Na sastanku lidera SNSD-a Milorada Dodika i predsjednika DNS-a Marka Pavića razgovarano je o koalicionoj saradnji, gdje su dvojica lidera stranaka zaključili da je ona stabilna i da nastavljaju zajedničko djelovanje.

 • 0

Pandurević: Milorad Dodik je prihvatio ANP?

„Srpska demokratska stranka poziva lidera SNSD-a Milorada Dodika da javnosti kaže kakve i u čije ime vodi razgovore oko ANP, s obzirom na to da je lider SDA Bakir Izetbegović sinoć na RTRS obznanio da su 'blizu kompromisa'“, kazala je danas Aleksandra Pandurević, visoki funkcioner SDS.

 • 0

Dva miliona KM za otkup junećeg mesa u Srpskoj

Vlada RS će iz svojih sredstava izdvojiti dva miliona KM za interventni otkup junećeg mesa u RS, te će ova mjera realizovati do kraja januara, rekao je Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS.

 • 0

Brutalno pretukli tri osobe zbog komentara

Žandarmerija Policijske uprave Prijedor uhapsila je četvoricu nasilnika zbog sumnje da su u utorak uveče u tom gradu brutalno pretukli tri osobe, od kojih je jedna maloljetna, saznaje Srpskainfo.

 • 0

Smjena Danijele Batar, direktora Inspektorata RS

Danijela Batar, v. d. direktora Inspektorata Republike Srpske, smijenjena je na današnjoj sjednici Vlade Republike Srpske i na njeno mjesto imenovala Dragutina Škrebića, saznaju "Nezavisne".

 • 0

Sutra suđenje za ubistvo vojnika JNA u Sarajevu

U Sudu BiH sutra će biti nastavljeno suđenje komandantu Specijalne jedinice MUP-a takozvane RBiH Draganu Vikiću i još trojici optuženih za ubistvo zarobljenih pripadnika JNA 1992. godine u Sarajevu.

Osim Vikića, u predmetu „Veliki park“, za ubistvo zarobljenih pripadnika JNA 1992. godine u Sarajevu optuženi su bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova tadašnje BiH Jusuf Pušina, te Nermin Uzunović i Mladen Čovčić, koji se prije promjene imena zvao Senaid Čavčić.

 • 0

Pometnja zbog dopisa Ministarstva prosvjete i kulture

Među zaposlenima u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj u posljednja dva dana nastala je prava pometnja zbog dopisa Ministarstva prosvjete i kulture u kojem se traži da hitno i u vrlo kratkom roku daju saglasnost da se lični podaci radnika pošalju Društvu za upravljanje Evropskim dobrovoljnim penzijskim fondom, radi pristupanja ovom fondu, saznaje Srpskainfo.

 • 0

Odlagalište pomjeriti 30 km od granice BiH

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača izjavio je da BiH i Republika Srpska imaju dovoljno argumenata da od Hrvatske traže da odlagalište radioaktivnog otpada pomjeri bar 30 kilometara od granice.

 • 0
Subscribe to this RSS feed