Ulogujte se

Iza napada na Srpsku i RTRS stoji Sarajevo i SzP

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da iza stalnih napada iz Sarajeva na institucije Republike Srpske, pa i na Radio-televiziji Republike Srpske /RTRS/, stoji organizovani pristup koji ima nekoliko centara, te da nije riječ samo o bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću, već i o Savezu za promjene koji je potpuno vezan za Izetbegovićevu politiku.

  • 0

Galijašević dopunio krivičnu prijavu protiv Mektića

Dževad Galijašević podnio je krivičnu prijavu protiv ministra bezbjednosti BiH, Dragana Mektića zbog, kako se naglašava, agresivnog ponavljanja djela na zvaničnoj konferenciji za štampu ovog Ministarstva. Osim krivične prijave, Galijašević je podnio pritužbu zbog nerada Tužilaštva BiH, na osnovu prethodne prijave u predmetu Mektić.

  • 0

Uskoro usaglašavanje oko ugovora o Transportnoj zajednici

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je nakon sastanka sa šefom delegacije EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom, da bi u narednom vremenskom periodu trebalo doći do usaglašavanja stavova oko ugovora o Transportnoj zajednici.

  • 0

Ustavni sud FBiH: Povrijeđen vitalni nacionalni interes Srba

Vijeće za zaštitu vitalnih interesa Ustavnog suda Federacije BiH /FBiH/ objavilo je presudu prema kojoj odluke o imenovanju privremenog Upravnog odbora Univerziteta u Bihaću i izboru predsjedavajućeg, zamjenika predsjedavajućeg i članova radnih tijela Skupštine Unsko-sanskog kantona /USK/ povređuju vitalni nacionalni interes konstitutivnog srpskog naroda.

  • 0

NSRS o strategiji razvoja lokalne samouprave

U Banjaluci je danas nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske razmatranjem Prijedloga strategije razvoja lokalne samouprave u Republici srpskoj za period od 2017. do 2021. godine.

  • 0

Put od Istočnog Sarajeva do Srbije - stvar entiteta

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je danas da je pravljenje brzog puta od Istočnog Sarajeva do granice sa Srbijom utkano u strateška dokumenta Srpske, te da je izgradnja ove dionice, koja bi trebalo da bude dio autoputa Sarajevo-Beograd, stvar entiteta.

  • 0
Subscribe to this RSS feed