Ulogujte se

Komšić od danas predsjedavajući umjesto Dodika

Predsjedavajući Predsjedništva BiH od danas je član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić, koji će na tom mjestu, po načelu rotacije, zamijeniti srpskog člana Milorada Dodika.

  • 0

Pravnik i fizičar prekrajaju istoriju

Da se na razne načine želi prekrojiti istorija srpskog naroda, svjedoči i najnovija knjiga pod nazivom "Tragom drevnih Bošnjana: bosanska država i nacionalni identitet", koja je promovisana u Mostaru, a čiji su autori, po profesiji pravnik i fizičar, odlučili da pišu o Bošnjacima kao jedinom i temeljnom narodu u BiH.

  • 0

Dodik: Uvijek ću štititi vitalni interes Srpske

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da današnja posebna sjednica predstavlja afirmaciju interesa i prava Srpske, pogotovo kada dođe do preglasavanja, te istakao da će uvijek koristiti pravo zaštite vitalnog entitetskog interesa ako bude ugrožen.

  • 0

Pronađena još jedna improvizovana laboratorija za uzgoj droge

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzimajući mjere i radnje na suzbijanju proizvodnje i prodaje opojnih droga juče su lišili slobode lica A.Ј. i F.C. iz Banjaluke zbog sumnje da su izvršili krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga", saopšteno je iz ove Uprave.

  • 0

Sud BiH donio oslobađajuću presudu za Ahmeta Sejdića

Sud BiH oslobodio je nekadašnjeg komandanta Prve višegradske brigade takozvane Armije BiH Ahmeta Sejdića krivice za nečovječno postupanje prema civilima i ratnim zarobljenicima srpske nacionalnosti u Rudom i Goraždu. Sejdić je nepravosnažnom presudom oslobođen krivice po 11 tačaka za nečovječno postupanje prema civilima srpske nacionalnosti, kao i ratnim zarobljenicima, pripadnicima Vojske Republike Srpske u periodu od jula 1992. do februara 1993. godine, prenosi Birn.

  • 0

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske

U Banjaluci je u toku četvrta posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će, prema predloženom dnevnom redu, biti razmatran Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj za finansiranje Projekta Koridor 5C - obilaznica Doboj.

  • 0

Potpisivanje ugovora o izgradnju mosta na Savi kod Gradiške

Predstavnici Hrvatskih cesta i Ministarstva transporta i komunikacija BiH, potpisaće u Zagrebu ugovor s izvođačima radova o početku izgradnje mosta na Savi kod Gradiške. Izvođači radova, su Integral inženjering, Đuro Đaković montaža i Zagreb-montaža a ukupna vrijednost posla će iznositi oko 19,5 miliona evra, bez PDV-a. Iako će most biti finansiran tako što će polovinu troškova snositi Hrvatska, a polovinu BiH, za most će biti izdata jedna građevinska dozvola od strane nadležnog tijela Hrvatske, ali uz saglasnost nadležnog tijela u BiH - izjavio je, generalni sekretar Ministarstva transporta i komunikacija BiH Igor Pejić.

  • 0

Uhapšeni u akciji "Unikat" danas će biti predati Tužilaštvu

Četiri lica, uhapšena u policijskoj akciji na području Banjaluke u kojoj su pronađene dvije laboratorije za proizvodnju droge skank, danas će biti predata Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, izjavila je načelnik Odjeljena za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mirna Miljanović.Miljanovićeva je rekla novinarima da su osumnjičeni skank distribuisali u zemljama EU, kao i da u jednoj od pronađenih laboratorija ima između 900 i 1.000 komada trske opojne droge. Riječ je o licima čiji su inicijali N.D., S.Š., D.D. i T.D, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

  • 0

Ukinuta prvostepena presuda osuđenima za "Silos" i "Krupu"

Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH ukinulo je prvostepenu presudu Mustafi Đeliloviću i drugima, u kojoj su zbog ratnih zločina osuđeni na ukupno 60 godina zatvora, te je predmet vraćen na ponovno suđenje. Advokatica Lejla Čović potvrdila je za portal Kliks da je ukinuta prvostepena presuda Đeliloviću i drugima, kazavši da će se pretres sada voditi pred Apelacionim vijećem koje je uvažilo žalbe i ukinulo presudu.

  • 0

Rajčević: Smjena Halilovića jedini izlaz iz blokade

Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i digitalizaciju Srđan Rajčević izjavio je danas da je Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH nefunkcionalna i da nema načina za deblokiranje njenog rada izuzev formiranja novog Savjeta ministara i smjene njenog direktora Envera Halilovića zbog posljedica koje je do sada prouzrokovao. To su vrlo negativne posljedice po sistem visokog obrazovanja u Srpskoj. Poslije toga treba da dogovorimo na koji način će visokoškolske ustanove u Srpskoj biti reakreditovane u budućnosti - rekao je Rajčević novinarima u Banjaluci, komentarišući Halilovićevu odluku da van snage stavi preporuku o reakreditaciji univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

  • 0
Subscribe to this RSS feed