Ulogujte se

Dodik u Bijeljini sa episkopom Fotijem

Predjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se u Bijeljini sa episkopom zvorničko-tuzlanskim Fotijem. Sastanak je održan u Vladičanskom dvoru.

  • 0

Kome smeta istina o stradanju srpskog naroda u Tuzli?

Uvijek kada se pomenu srpska stradanja, srpske žrtve i zločini nad srpskim narodom u BiH, odmah kreće orkestrirana "vatra" neutemeljenih i davno otrcanih fraza o "zločincima" i "žrtvama", "nacionalistima" i "normalnima", "agresorima" i "braniteljima", a sve te prazne priče imaju cilj da odbrane davno osmišljenu i nametnutu "crno-bijelu" sliku o ratu u BiH, saopšteno je iz Zavičajnog udruženja Tuzlaka u Bijeljini.

  • 0

Savjet ministara o pripremi dva zakona

Savjet ministara u tehničkom mandatu trebalo bi da danas u Sarajevu razmatra Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za rad i zapošljavanje BiH i Nacrt zakona o zvaničnom vremenu u BiH.

  • 0

Elektrokrajina: Od ponedjeljka nulta tolerancija prema dužnicima

Iz preduzeća Elektrokrajina Banjaluka pozvali su sve kupce električne energije na izmirenje svih dospjelih obaveza za utrošenu struju jer će, u suprotnom, već od ponedjeljka, 20. maja, biti prinuđeni na preduzimanje svih zakonskih mjera i mehanizama naplate.

  • 0

Raste Sava, kod Broda prešla kotu

Vodostaj rijeke Save duž cijelog toka kroz Republiku Srpsku konstantno raste, a u Brodu je prešao kotu redovne odbrane od poplava, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

  • 0

Tuzla: Uhapšeno 13 osoba, zaplijenjen heroin

U velikoj policijskoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantonajutros je na području Tuzle, Lukavca i Kalesije uhapšeno 13 osoba i zaplijenjena je veća količina droge heroin.

Pripadnici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a TK su nakon višemjesečnog rada jutros po naredbi Opštinskog suda u Tuzli izvršili pretrese na 15 lokacija u Tuzli, Lukavcu i Kalesiji.

- Tom prilikom je 13 osoba lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Tokom višemjesečnog rada policije pronađena je veća količina heroina, a jutros tokom pretresa pronađena je određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin - rekla je portparolka Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

U ovoj akciji pronađena je i određena količina mobilnih telefona, novca i drugi predmeti koji će poslužiti za dokazivanje počinjenja krivičnog djela.

Uhapšene osobe među kojima ima žena privedene su u prostorije MUP-a TK u Tuzli, a nakon kriminalističke obrade će biti predate Tužilaštvu TK.

Informacija o tome da li su sve uhapšene osobe djelovale u jednoj kriminalnoj grupi će biti poznate naknadno.

  • 0
Subscribe to this RSS feed