Ulogujte se

U Beogradu večeras premijera filma o Radovanu Karadžiću

Dokumentarni film režisera Dragana Elčića pod naslovom "Radovan-Povik iza zidova tamnice" koji predstavlja ekskluzivnu priču o prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću biće večeras premijerno prikazan u Beogradu.

Film je lična ispovijest iza zidova tamnice u trenucima presude na 40 godina zatvora, ali i priča o Karadžićevom skrivanju, načinu hapšenja i njegovom izručenju Haškom tribunalu.

Elčić je izjavio da je najvažnije što je osnova za dokumentarni film, u trajanju od 90 minuta, nastala iz pera prvog predsjednika Republike Srpske.

Producent filma Branislav Okuka naveo je da je riječ o dugometražnom dokumentarnom filmu čiji je cilj stvaranje vanvremenskog ostvarenja koje će ostati u nasljeđu budućim naraštajima kao dio srpske istorije i tradicije.

"Na ovaj način želimo da stavimo na pijadestal patriotizam i usmjerenost istinskim pravoslavnim vrijednostima jednog malog naroda, zarad njegovog očuvanja i integriteta", rekao je Okuka.

On poručuje da na tim temeljima treba da se nastavi dalje vođenje srpske politike, da se unutrašnjim destruktivnim političkim djelovanjem i ličnim interesima ne bi dovodio u pitanje opstanak srpskog naroda, koji je kroz istoriju pokazao da je brojno mali, ali veliki po hrabrosti, istrajnosti i istinskoj ljubavi prema otadžbini.

Ljubivoje Tadić, koji u filmu glumi Radovana Karadžića, rekao je ranije da zna da će film o Karadžiću za mnoge biti kontroverzan, ali da je "lidera Republike Srpske glumio zbog ovog i onog svijeta".

Film je rađen u produkciji Udruženja "Čast otadžbine" iz Beograda.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović prisustvovaće premijeri ovog dugometražnog dokumentarnog filma.

Film "Radovan-Povik iza zidova tamnice" biće premijerno prikazan u Centru "Sava" sa početkom u 20.30 časova.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).