Ulogujte se

Odigrana predstava "Kafana bluz"

Na Sedmoj pozorišnoj smotri "Dani pozorišta" u Mrkonjić Gradu glumci Studentskog pozorišta Pale odigrali su predstavu "Kafana bluz".


Kroz adaptaciju teksta provučeni su bardovi poezije i proze poput Žaka Prevera, Miloša Crnjanskog, Miroslava Antića, Mome Kapora, Izeta Sarajlića, Čarlsa Bukovskog.

Glumac i režiser ove predstave Nemanja Kostić napomenuo je sinoć da je riječ o komadu koji nije baš tako čest na sceni, a koji je neka vrsta kompilacije poetskih, lirskih tekstova, jednog muzičkog segmenta i jednog dijela autorskih tekstova.

"Predstava je sastavljena od tri dijela, prvi dio za temu ima rat, drugi boemiju, treći ljubav", dodao je Kostić.

U selekciji ovogodišnjih "Dana pozorišta"u Mrkonjić Gradu u kategoriji profesionalnih teatara našle su se predstave beogradske Ustanove kulture "Vuk Karadžić"- "U/s/meće življenja", "Metar i po do Cezara" Teatra "Novi pokret" iz Beograda, "Komad" podgoričkog "Arta 365" i "Šmizle" Kamerne scene "Miroslav Antić" iz Sente.

Manifestacija, koju organizuje Gradsko pozorište Mrkonjić Grad, počela je 6. avgusta i biće završena sutra, a predstave će ocjenjivati publika.

Novčane nagrade planirane su za najbolju amatersku i najbolju profesionalnu predstavu, kao i plakete.

U čast pobjednika članovi Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad premijerno će odigrati predstavu "Grebanje" Tanje Šljivar, u adaptaciji i režiji Dubravke Nikolić.

Sponzori manifestacije su Hidroelektrane na Vrbasu, opština Mrkonjić Grad i brojna preduzeća.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).