Ulogujte se

U Beogradu svjetska premijera ruskog filma "Sunčanica"

BEOGRAD - Svjetska premijera ruskog filma "Sunčanica" reditelja Nikite Mihalkova biće održana 3. oktobra u "Sava centru" u Beogradu. 

Scenario filma, pisan prema istoimenom romanu nobelovca Ivana Bunjina, gledaoce vodi u dvadesete godine prošlog vijeka na poluostrvo Krim, odakle se poslije građanskog rata evakuiše poražena armija "bijelih Rusa".

 

Glavne uloge u filmu igraju Ruskinja Viktorija Solovjova i srpski mladi glumac Miloš Biković, koji je glumio u filmu "Montevideo".

Na premijeri filma oskarovca Mihalkova u Beogradu očekuje se veliki broj glumaca iz cijelog svijeta, reditelja i državnih zvaničnika.

Mihalkov je rekao da je na premijer filma u Beogradu zvao mnogo ljudi i da je srpski režiser Emir Kusturica rekao da će doći.

Ovaj grad je izbarao za premijeru i rođendan svog filma, koji se slavi, kako kaže, s prijateljima u Beogradu, a ne u Briselu.

"Moji glumci bi trebalo da budu tamo. Kao što rekoh, to će biti dan rođenja filma i pozivam sve svoje prijatelje. Drago mi je što nijedan od njih, ukoliko, naravno, nije negde na snimanju, nije rekao da neće doći", rekao je Mihalkov.

Prema njegovim riječima, u ovom filmu je drugačije nego u "Varljivom suncu", rat je završen, izgubljen, tek predstoje tridesete-četrdesete godine sa svim posljedicama.

"Bijela armija se povlači i na posljednjoj obali razmišljaju kad nema pucnjave, više niko nikoga ne ubija, ne masakrira, ne urezuje zvijezde u tijelo. Postavlja se pitanje kako i zašto se sve to desilo, koji su uzroci ubijanja", rekao je Mihalkov.

Poslednja izmjenaponedjeljak, 13 Oktobar 2014 19:46

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).