Ulogujte se

"Dah života" - Najbolji dokumentarac festivala u Dablinu

BANjALUKA - Dokumentarni film Snježane Brezo "Dah života" proglašen je za najbolji dokumentarni film na "Fingal film festivalu" koji se održava u Dablinu.

"Dah života", nastao kao zapis o tragičnom događaju, o smrti 12 beba u banjalučkom Kliničkom centru 1992. godine, snimljen je u produkciji Radio-televizije Republike Srpske, a pobijedio je u konkurenciji 60 filmova iz cijelog svijeta.


Autor Snježana Brezo rekla je da je tokom projekcije filma u Dablinu sala bila prepuna, a da je kraj filma propratio veliki aplauz.

"Ovo je veliki uspjeh za mene i ekipu koja je radila na filmu, kao i za našu medijsku kuću koja je bila producent filma. Posebno mi je drago da je istina uspjela otići u svijet, ljudi su to ovdje prepoznali i nagradili", rekla je Brezo.

"Fingal film festival" posvećen je irskoj nacionalnoj kinematografiji i autorima iz cijelog svijeta koji stupaju na međunarodnu scenu.

Film "Dah života" biće predstavljen i u Jihlavi, Sremskim Karlovcima i Prištini, saopštila je Radio-televizija Republike Srpske.

Poslednja izmjenaponedjeljak, 13 Oktobar 2014 19:47

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).