Ulogujte se

Nagrada za dokumentarni film RTRS-a "Ljepota krajnosti"

Na nedavno održanom trećem internacionalnom festivalu turističko-ekološko dokumentarnog filma "VRMDžA FEST 2019" u Srbiji, nagradu za najbolji turistički film u filmskoj produkciji dobio je autor Branko Lazić za film "Ljepota krajnosti".

Film je snimljen 2018. u kanjonu Tijesno pored Banjaluke za vrijeme održavanja festivala "Dril end čil" u organizaciji penjačkog kluba Ekstrimo. Ovo je priča o mladim ljudima iz cijelog svijeta koji dolaze na ovaj festival i na visini od nekoliko stotina metara uživaju u avanturi prelaska kanjona na trakama koje su razapete između njegovih vrhova.
Međunarodni stručni žiri u sastavu Bernardin Modrić, reditelj iz Rijeke i direktor Histori Film Festivala, Dejan Dabić, filmski kritičar iz Niša i Saša Đorđević, novinar agencije Beta, odlučili su da je film o nesvakodašnjem penjačkom festivalu najzanimljivija filmska produkcija na festivalu ove godine.
Ekipu filma čine snimatelji Danijel Pavlović i Dejan Račić, montažer Vedran Marić, producent Aleksandar Šević i režiser Branko Lazić.
Film je ušao u zvaničnu selekciju još tri međunarodna festivala turističko-avanturistkih filmova i očekuje ga zanimljiv festivalski život.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).