Ulogujte se

U Banjaluci sjećanje na Milana Mladenovića

U petak, 7. juna 2019. u banjalučkom Klubu Rudi, biće održan multimedijalni program pod nazivom "Sjećanje na Milana Mladenovića - kao da je i dalje tu" koji priređuje EKV tribute band "Deca iz vode" sa specijalnom gošćom Tanjom Јovićević, ex "Oktobar 1864".

Tanja Јovićević je bila prateći vokal EKV- a u periodu 1989-1993. godine kada je učestvovala u snimanju pjesama sa posljednja tri albuma i nastupala zajedno sa njima na nekoliko turneja.

Na neki način bila je pridruženi član EKV-a, a u tom periodu je aktivno pjevala i u svom matičnom bendu "Oktobar 1864" po kojem je postala najpoznatija. Poslije malo duže pauze svi ljubitelji EKV-a imaće prilku da je čuju uživo!

"Deca iz vode" su od strane muzičke javnosti proglašeni za najbolji i najuvjerljiviji EKV tribute a to potvrđuje i saradnja sa nekadašnjim članovima EKV-a - Rakom, Boletom, Firčijem, Žikom Todorovićem i sada Tanjom Јovićević.
Prije koncerta, publici će biti predstavljen kratki dokumentarni film "Dečak iz vode" autora Marka Novičića u kojem se može čuti kako Cane, Koja i druge poznate ličnosti pričaju o Milanu Mladenoviću i periodu rada EKV-a i kakav je njegov značaj u muzici i društvu danas.

Slijedi projekcija video spotova i izložba rijetkih fotografija EKV-a te kratko obraćanje Aleksandra Šarčevića, osnivača i idejnog tvorca projekta.

U drugom dijelu programa slijedi dvočasovni koncert EKV tribute "Deca iz vode" sa Tanjom Јovićević koji će odsvirati presjek najboljih pjesama i najvećih hitova EKV-a sa svih albuma uključujući i prvenac "Katarina II" te nekoliko pjesama grupe "Šarlo Akrobata" u kojoj su svirali Milan Mladenović i prvi bubnjar EKV-a Ivica Vidović.

EKV je svoj posljednji koncert u Banjaluci održala upravo u istom prostoru, koji se tada zvao Klub Sebastijan, u februaru 1992.godine.

"Deca iz vode" su u proteklom periodu imali veliki broj nastupa u Srbiji i regionu a koncert u Banjaluci biće njihov prvi dolazak u BiH u ovom sastavu.️

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).