Ulogujte se

Premijerna filma "Balkanska međa"

Rusko-srpska akciona drama premijerno je prikazana u Sava centru u Beogradu.

Uvjerljive scene bombardovanja Beograda, kadrovi razorene prestonice u plamenu, ali i granatiranje bolnice probudile su sinoć emocije i sjećanje publike u Sava centru na premijeri filma "Balkanska međa" ruskog reditelja Andreja Volgina.

Prije početka premijere, crvenim tepihom prošetali su glumci Miloš Biković, Aleksandar Srećković, Gojko Mitić, Miodrag Radonjić, Aleksandar Radojčić, Milena Radulović i ruski dio glumaca predvođen Antonom Pampušnim.

Rusko-srpska akciona drama, nastala na osnovu stvarnog događaja, prati grupu nekadašnjih ruskih specijalaca koji dobijaju tajni zadatak da zauzmu strateški važan aerodrom prije NATO trupa i čuvaju ga dok ne stigne ruska vojska.

- Osnova ovog filma jeste desant ruskih specijalnih jedinica na aerodrom Slatina u Prištini koji se odigrao 12. juna 1999. godine. Oko toga smo ispleli priču koja je vođena našom slobodom da tumačimo taj događaj. Neke istorijske elemente smo iskoristili, jer u filmu ne možete da ispičate sve što se desilo, ali smijete da iskoristite istinit emotivni utisak i da ga utkate u priču. Nadam se da će "Balkanska međa" biti podsjetnik generacijama koje dolaze da obrate pažnju na taj događaj - kazao je koproducent i glumac Miloš Biković.

Publika je bila potresena scenama iživljavanja tzv. OVK nad srpskim stanovništvom, a dokumentarni snimci od prije 20 godina nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Osim potresnih scena bombardovanja, rata i nasilja na platnu su se vodile i  unutrašnje borbe likova.

Ipak, usred ratnog užasa očvrsnulo je prijateljstvo policajca Vuka (Miloš Biković) i njegovog kolege Fadilja (Aleksandar Radojčić), a rodila se i ljubav između medicinske sestre Јasne (Milena Radulović) i ruskog specijalca Andreja (Anton Pampušni).

Film će od četvrtka publika moći da gleda i u ruskim i srpskim bioskopima.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).