Ulogujte se

Kineski film obara sve moguće rekorde

Prvi kineski visokobudžetni naučnofantastični film „Zemlja koja luta“ obara sve rekorde gledanosti. Poslije prvog dana prikazivanja blokbaster je u Kini zaradio više od 200 miliona dolara.

"Zemlja koja luta" je priča o epskom projektu preseljenja naše planete i njenih tri i po milijarde stanovnika u udaljeni sistem zvijezda u bliskoj budućnosti, kako bi spriječili umiruće Sunce da je proguta.

Prema procjenama stručnjaka, za najviše 100 godina nestabilno Sunce moglo bi da se proširi toliko da bi Zemlja nestala u njegovoj utrobi, dok Sunčev sistem ne bi imao šanse da preživi više od tri vijeka.  

Vlade najmoćnijih zemalja ujedinjene su u pokušaju da riješe problem – uz pomoć 10.000 gigantskih letjelica Zemlju će izbaciti iz orbite i povesti je na put od 4,2 svjetlosne godine.

Јupiterovo gravitaciono polje trebalo bi da dâ našoj planeti inicijanu brzinu za napuštanje „komšiluka“, međutim zbog kvara Zemlja ostaje zarobljena pored Јupitera i prijeti joj nova opasnost... 

Reditelj filma Guo Fan ističe da se "Zemlja koja luta" od svih do sada viđenih holivudskih blokbastera o apokalipsi dosta razlikuje.

„U mnogim filmovima ljudi jednostavno bježe i napuštaju Zemlju kada problemi nastupe. U našoj priči mi takođe bježimo, ali ovoga puta našu planetu vodimo sa sobom. Osnovna poruka mog filma jeste da je ovo naša planeta i da je nikada ne ostavljamo na cjedilu“, poručio je reditelj.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).