Ulogujte se

U Bratuncu epsko veče posvećeno vijeku srpske pobjede

U Bratuncu je održano veče gusala i epske poezije posvećeno stogodišnjici srpske pobjede i završetku Prvog svjetskog rata.

U sali Doma kulture u programu su nastupili članovi Guslarskog društva /GD/ "Starina Novak" sa Pala predvođeni ovogodišnjim prvakom Republike Srpske u pjevanju uz ovaj drevni instrument Vasom Đondovićem.

Nastupili su Zoran Golubović, Dušan Pejić, Radenko Marković, Drago Pelemiš, Mlađo Ubiparipović, Novica Vujadinović, kao i gosti večeri guslari Žarko Milić, Vukan Đuka, Petar Ostojić i Boško Golijanin.

Ovo je tradicionalno godišnje veče gusala i epske poezije u Bratuncu koje već nekoliko godina zajednički organizuju Dom kulture iz ovog mjesta i GD "Starina Novak" za ljubitelje epske poezije i drevnog srpskog instrumenta - gusala.

Ljubitelji gusala i epske poezije koji dođu u velikom broju, pažljivo prate i slušaju guslare i nagrađuju ih aplauzom kada su zadovoljni njihovim pjevanjem, umijećem i porukom ispjevane pjesme.

Aplauzi su bili snažni i dugi što govori da je publika uživala i bila zadovoljna nastupom guslara i patriotskim nadahnućem epskih pjesama.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).