Ulogujte se

Umro suosnivač Majkrosofta

Suosnivač Majkrosofta Pol Alen (65) preminuo je usljed komplikacija bolesti, navedeno je u saopštenju koje je u ime njegove porodice objavila kompanija "Vulkan". Alen je umro u Sijetlu poslijepodnevnim časovima u ponedjeljak, prema lokalnom vremenu, a bolovao je od Hodžkinsove bolesti.

Njegova sestra Džodi je poručila da je bio "izvanredna osoba u svakom pogledu".

"Iako većina zna da je biotehnolog i filantrop, za nas je bio veoma voljeni brat i ujak, spektakularan prijatelj. Polova porodica i prijatelji su blagosloveni što su mogli da iskuse njegov um, toplinu i velikodušnost, kao i sposobnost da zaista brine. Uprkos svim zahtjevima i njegovom rasporedu, uvijek je nalazio vremena za porodicu i prijatelje. U ovom peridu tuge za nas, ali i mnoge druge, duboko smo zahvalni za negu i brigu koje je svakodnevno iskazivao", navela je u saopštenju.

Preko kompanije "Vulkan", Alen je pomagao istraživanja u domenu vještačke inteligencije i novih tehnologija, a takođe su ostvarena ulaganja i u institucije kulture Sijetla, kao i revitalizacije djelova tog grada. Predsjedavajući te kompanije, Bil Hilf je rekao: "Svi mi koji smo imali čast da sarađujemo sa Polom, danas osjećamo neizreciv gubitak. Posjedovao je izuzetan intelekt i strast za rješavanjem nekih od najtežih svjetskih problema uz ubjeđenje da kreativno razmišljanje i novi pristupi mogu da naprave dubok i dugotrajan uticaj".

Ranije ovog mjeseca, Alen je otkrio da je započeo tretman protiv Hodžkinsove bolesti, istog vida kancera sa kojim se izborio prije devet godina. Kada mu je dijagnoza prvi put postavljena, on je napustio Majkrosoft, piše "Si-En-Bi-Si".

Alen je bio među najbogatijim osobama svijeta, pa ga je relativno skoro "Forbs" postavio na 44. mesto najimućnijih.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).