Ulogujte se

U septembru otkrivanje spomenika Karlu Maldenu u Јugoslovenskoj kinoteci

Otkrivanje spomenika američkom glumcu srpskog porekla Karlu Maldenu, koji je nagrađen Oskarom, umjesto najavljenog 13. jula biće odloženo za jesen, najvjerovatnije za septembar, jer je vajaru potrebno dodatno vrijeme za izradu završnih detalja.

To je za Novosti izjavio američki ugostitelj, filmski glumac i producent rodom iz Srbije Dobrivoje Tanasijević, poznatiji po pseudonimu Dan Tana.

"To nam daje i više vremena da organizujemo dolazak poznatih glumaca, poput Majkla Daglasa ili Džejmsa Vudsa, koji su izrazili želju da prisustvuju ovom događaju“, rekao je Dan Tana i dodao da se još traži novi datum za tu ceremoniju, jer on zavisi od obaveza članova porodice našeg oskarovca, slavnih glumaca, ali i državnog vrha na čelu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dan Tana je inicijativu za otvaranje legata i podizanje spomenika Karlu Maldenu pokrenuo pre tačno pet godina, a kako kaže, još čuva pismo koje je u maju 2013. godine poslao tadašnjem gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu, a na koje nikada nije dobio odgovor.

„Za razliku od njega, predsjednik Vučić i gradski menadžer Goran Vesić pokazali su veliko razumijevanje. Iako je porodica Karla Maldena željela da učestvuje u finansiranju ovog događaja, kao i Američka ambasada, predsjednik Vučić je odlučio da događaj organizuje naša zemlja i da se na taj način odužimo velikom glumcu“, istakao je Dan Tana.

Karl Malden je bio američki glumac srpsko-češkog porijekla, a pravo ime mu je Mladen Sekulović. Iako rođen u Čikagu, odrastao je u obližnjem gradu Geriju, u Indijani.

Snimio je 65 filmova, a neki od najpoznatijih su Tramvaj zvani želja, Na dokovima Njujorka i Paton. U Beogradu je glumio u filmu Suton, a značajna je i njegova uloga u TV seriji iz 70-ih godina prošlog vijeka Ulice San Franciska.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).