Ulogujte se

Trebinje: Zajednički koncert Školskog orkestra Gimnazije "Јovan Dučić" i Gradskog orkestra iz Stoca

Povodom Međunarodnog dana kulturne raznolikosti, u Trebinju je održan prvi zajednički koncert Školskog orkestra Gimnazije "Јovan Dučić" i Gradskog orkestra iz Stoca. Koncert su podržali OEPS i Koalicija za borbu protiv predrasuda iz Trebinja.

Trebinjski gimnazijalci i njihovi gosti iz Stoca pripremili su interesantan program, za sve generacije.

Publika je pjevala zajedno sa mladim izvođačima domaće i strane hitove, evergrin, popularne pop i rok kompozicije.

"Djeci je ovo sve jako interesantno, oni su željni novih saznanja, pa i nama je interesantno, jer ovakvo nešto nemamo baš često prilike da vidimo i čujemo", ističe Pero Bokić, dirigent Školskog orkestra Gimnazije "Јovan Dučić".

Gradski orkestar iz Stoca ima tradiciju dugu skoro osamdeset godina, a specifičan je po zvucima limenih i duvačkih instrumenata.

Članovi stolačkog Gradskog orkestra navikli su na ovakav vid saradnje sa drugarima iz različitih gradova pa i država.

"Zaista smo navikli na ovakav vid saradnje. Svirali smo sa Francuzima i Norvežanima, i ja sam nekoliko puta putovala i svirala sa orkestrima", naglasila je Nives Proleta, instrumentalista na trubi.

Okupljeni oko zajedničke ideje srednjoškolci iz Trebinja i Stoca željeli su da poruče i podsjete da muzika ne poznaje granice među ljudima. Nakon prvog koncerta u Trebinju, publika će uskoro moći uživati u njihovoj muzici i u Stocu.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).