Ulogujte se

Kusturica u Beogradu predstavio program 11. Kustendorfa

Osnivač i umjetnički direktor Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Kustendorf Emir Kusturica u Beogradu je predstavio program 11. festivala.

Ovaj festival će biti održan od 16. do 21. januara na Mećavniku, na Mokroj Gori, i ugostiće poznate autore, glumce i muzičare, kao i brojne mlade filmske stvaraoce i studente filmskih škola iz cijelog svijeta i druge eminentne goste.

Švedski reditelj Ruben Ostlund, autor filma "Kvadrat", dobitnika Zlatne palme u Kanu, i slavni italijanski reditelj Paolo Sorentino biće gosti Mećavnika od utorka.

Rubenu Ostlundu će ovo biti prvo učešće na Kustendorfu, dok je Paolo Sorentino bio gost 2014. godine. Sorentinu će na otvaranju festivala biti uručena nagrada za životno djelo. U jednom od bioskopa njegova serija "Mladi papa" biće puštana 24 sata. Tema ovogodišnjeg Kustendorfa biće pitanje da li je dobar sadržaj otišao sa filma i iz bioskopa na televiziju, odnosno u tv serije. a Sorentino će o tome govoriti mladim rediteljima.

Ovogodišnji Kustendorf će odati posebno priznanje velikanu srpskog glumišta Aleksandru Berčeku prikazivanjem dva filma u kojima je igrao. U muzičkom dijelu festivala nastupiće "Bajaga i instruktori".

Podsjetimo, američki časopis "Muvimejker" ponovo je prošle godine uvrstio Kustendorf u listu 25 najpopularnijih festivala na svijetu.

Među eminentnim gostima koji su do sada posjetili Kustendorf su Nikita Mihalkov, Andrej Končalovski, Džim Džarmuš, Lav Dijaz, Paolo Sorentino, Džoni Dep, Žak Odijar, Odri Tatu, Gael Garsija Bernal, Monika Beluči, Aleksej Balabanov i mnogi drugi.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).