Ulogujte se

U manastiru Ostrog predstavljen roman Željka Pržulja „Vladika, slava mu i milost“

U Gornjem manastiru Ostrog predstavljena je knjiga srpskog pisca, pjesnika i novinara Željka Pržulja „Vladika, slava mu i milost“ koja govori o Svetom Vasiliju Ostroškom Čudotvorcu.

Pržulj je rekao da je po završetku knjige odlučio da blagoslov za njeno štampanje zatraži od Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

  • 0
(0 glasova)

Banjalučka filharmonija u petak pred bečkom publikom

Banjalučka filharmonija, po riječima njenog direktora, violiniste Ivana Otaševića, trenutno bilježi najdinamičniju sezonu u svojoj kratkoj istoriji, a kao potvrda zapaženih rezultata i čak deset održanih koncerata u tekućoj godini, stigao je poziv za Beč.

  • 0
(0 glasova)

"Taksi bluz" otvara "Јahorina film festival"

Na 13. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma, turizma i ekologije "Јahorina film festival", koji će biti svečano otvoren 25. septembra na Palama, biće prikazano 79 filmova iz 32 zemlje.

  • 0
(0 glasova)

Izložba slika likovne kolonije "Kolo" u Bileći

Izložba slika međunarodne likovne kolonije "Kolo" iz Trebinja, na kojoj će biti predstavljeni radovi 33 slikara iz zemlje i inostranstva, biće otvorena veečras u Galeriji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" u Bileći.

  • 0
(0 glasova)

"Mali princ" Branki Veselinović i Ranku Risojeviću

Srpskoj glumici Branki Veselinović i piscu iz Republike Srpske Ranku Risojeviću, za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umjetnosti za djecu, biće uručena nagrada za životno djelo "Mali princ" na Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu, koji će trajati od 22. do 27. septembra u Subotici.

  • 0
(0 glasova)

Kočićev dan u Beogradu

U Beogradu će danas biti održan Kočićev dan, koji je dio manifestacije Kočićev zbor, posvećene srpskom književniku i narodnom tribunu Petru Kočiću.

  • 0
(0 glasova)

Godišnjica smrti Duška Radovića

Na današnji dan prije 35 godina preminuo je srpski pisac Dušan Radović, urednik dječijih redakcija Radija i Televizije Beograd i autor popularne emisije Studija B "Beograde, dobro jutro".

  • 0
(0 glasova)

Počinje 59. Sabor u Guči

U Guči danas počinje 59. Dragačevski sabor trubača koji će trajati do 11. avgusta, pod sloganom "Najzvučnija letnja destinacija".

  • 0
(0 glasova)
Subscribe to this RSS feed