Ulogujte se

Potpisan ugovor o izgradnji gondole na Јahorini

Olimpijski centar "Јahorina" i austrijska kompanija "Lajtner" potpisali su danas ugovor o izgradnji jahorinske gondole, projekat vrijedan 16.000.000 KM.

Ugovor su u Insbruku potpisali direktori Olimpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić i kompanije "Lajtner" Martin Lajtner.

Iz Olimpijskog centra "Јahorina" saopšteno je da je javna nabavka za izgradnju gondole sprovedena u prethodom periodu, da će uskoro početi radovi, čiji je završetak planiran do 1. decembra.

Nakon izgradnje gondole, Јahorina će, kako se navodi, biti bogatija za još jednu zimsku, ali i ljetnu turističku atrakciju.

Žičara će biti opremljena modernim kabinama koje mogu da prime 10 ljudi, što daje mogućnost da svakog sata preveze više od 2.700 skijaša, bordera i ostalih ljubitelja planine.

"Izgradnjom ove gondole eliminisaćemo gužve skijaša u zimskoj turističkoj sezoni, rasteretićemo centralne staze na planini, a ovaj linija će raditi i u ektremnim uslovima kada su veliki vjetrovi i magla. Gondola će raditi kada druge instalacije ne mogu, što nam je bio jedan od osnovnih preduslova za izgradnju i vodilja kada smo ovu investicija planirali", kaže Ljevnaić. 

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).