Ulogujte se

Raspisan konkurs za dodjelu podsticaja u Bijeljini

Agencija za mala i srednja preduzeća u Bijeljini raspisala je dva javna poziva za dodjelu podsticajnih sredstava usmjerenih na nova radna mjesta i nabavku opreme. Ukupan iznos sredstava koji će biti dodijeljen je 60.000 maraka.

Poslije nekoliko godina rada kod privatanog poslodavca, Milan Šikuljak, mladi mehaničar, odlučio se za sopstveni biznis. Rizik mu se isplatio, njegova radionica je, nakon samo godinu dana rada, puna mašina koje čekaju na servis. Aplicirao je i dobio podsticajna sredstva za start-ap preduzetničke radionice Agencije za mala i srednja preduzeća grada Bijeljina 

"15.000 maraka sam uložio u alat koji mi je trebao za radionicu. Svaki taj dinar znači puno", rekao je Šikuljak.

Preduzetnicima i vlasnicima noovosnovanih preduzeća i radionica u 2018. godini u Bijeljini data je šansa za nove podsticaje. Јavni poziv traje do 22 . juna, a aplicirati mogu svi oni kojima je djelatnost proizvodnja ili usluge. 

"Dodjeljuju se bespovrtana serdstva u iznosu od 30.000 KM, a pojedničano maksmilano do 8.000 KM", naveo je direktor Agencije za mala i srednja preduzeća Bijeljina Slaviša Јovanović.

Drugi javni poziv odnosi se na preduzeća koja su osnovana prije najmanje dvije godine i čija je pretežna djelatnost proizvodnja. Ukupan iznos za ove namjene je 30.000 maraka, a konkurs je otvoren do 15. juna. Među uslovima koje aplikanti moraju da ispune, jesu sve izmirene obaveze za doprinose, poreze i takse.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).