Kompanija Zarubežnjeft u budžet uplatila 225 miliona evra

Prosječna plata radnika u Zarubežnjeftu u Republici Srpskoj i Federaciji BiH je 600 evra, a u prošloj godini ova kompanija je u budžet uplatila 225.000.000 evra, izjavio je u Modriči generalni direktor kompanije Sergej Kudrjašov.

Kudrjašov je na konferenciji za novinare, održanoj sa predstavnicima Optima grupe, Rafinerije ulja Modriča i predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, rekao da se svi porezi i doprinosi uplaćuju na vrijeme, te da su isplate transparentne.

"Radnici su stručnjaci i profesionalci, zahvaljujući njima posljednje dvije godine radimo punim kapacitetom i dobrim pokazateljima", istakao je Kudrjašov.

Generalni direktor Optima grupe Andrej Getinger naveo je da na području Republike Srpske i Fedracije BiH Optima grupa zapošljava 2.023 radnika.

"Ukupna prerada u prošloj godini na nivou Optima grupe bila je 881.000 tona, dok je plan za ovu godinu da bude prerađeno 928.000 tona", rekao je Getinger.

Generalni direktor Rafinerije ulja Modriča Evgenij Kočnjev rekao je da Rafinerija u Modriči zapošljava 383 radnika i da će do kraja ove godine zaposliti 13 mladih.

"U prošloj godini Rafinerija je proizvela 12.000 tona motornog ulja i maziva, te preradila 50.000 tona sirovine GUS iz Rafinerije nafte Brod", naveo je Kočnjev.

On je naglasio da je u ovoj godini planirana investicija Z.300.000 evra za ugradnju četiri nova filtera na postrojenju za deparafinaciju.

Kočnjev je najavio da će u ovoj godini biti investirano i 500.000 evra u pogon za pakovanje gotovih proizvoda.

Obraćanju novinarima prethodio je obilazak pogona Rafinerija ulja Modriča, renomiranog i najvećeg proizvođača hidrokrekovanih baznih ulja, maziva i funkcionalnih tečnosti u jugoistočnom dijelu Evrope i ravnopravnog proizvođača maziva sa najpoznatijim evropskim i svjetskim brendovima u industriji maziva.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).