Ulogujte se

U TE Ugljevik prva tri mjeseca proizvodnja veća od planirane

Termoelektrana Ugljevik je u martu proizvela 160,73 gigavat-časa električne energije, što je za 5,26 odsto iznad mjesečnog plana, saopšteno je iz Rudnika i Termoelektrane /RiTe/ Ugljevik.

Istovremeno je na Rudniku /površinski kop Bogutovo selo/ proizvedeno 162.000 tona uglja, što je za 24 odsto iznad mjesečnog plana.

Od početka godine, zaključno sa 31. martom, iz RiTe Ugljevik je u elektroenergetski sistem Republike Srpske isporučeno 502,66 gigavat-časova električne energije, što je za 9,56 odsto iznad plana za taj period.

Ova kompanija je u prva tri mjeseca 2018. godine dala 27 odsto ukupne proizvodnje električne energije u Elektroprivredi Republike Srpske.

Termoelektrana Ugljevik je, zbog čišćenja kotla i redovnih pregleda i podešavanja novoizgrađenog elektrofilterskog postrojenja u garantnom roku, ušla u planski zastoj 30. marta u ponoć, a od danas je ponovo u pogonu.

Na deponiji Termoelektrane Ugljevik uskladišteno je 160.000 tona uglja, što garantuje siguran rad u narednom periodu, navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).