Ulogujte se

Јahorina-Konferencija o porodičnom preduzetništvu

Na Јahorini je u toku Druga regionalna konferencija o porodičnom preduzetništvu Srbije, BiH i Crne Gore, čiji je cilj ohrabrivanje nezaposlenih lica na samozapošljavanje i umrežavanje.

Konferenciju su otvorili ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović, državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Crne Gore Damir Davidović i predstavnik kompanije "Visa" Dmitro Mamzeliev.

Teme panela su "Porodične firme - stub ekonomskog razvoja država regiona", "Finansiranje porodičnih preduzeća" i "Najperspektivniji porodični poslovi", a predviđeno je i održavanje radionice o temi "Razvoj poslovanja u doba digitalizacije uz savremene načine prihvata kartica".

Na konferenciji učestvuje više od 100 preduzetnika, predstavnika ambasada, finansijskih institucija, organizacija i medija, kao i domaćih i stranih kompanija.

Ciljevi konferencije o porodičnom preduzetništvu su da ohrabri nezaposlena lica na samozapošljavanje i umrežavanje, da podstakne dijalog svih relevantnih subjekata u društvu-o kreiranju povoljnog poslovnog ambijenta za osnivanje i razvoj porodičnih preduzeća, uvođenje znanja iz oblasti preduzetništva u obrazovni sistem, veće učešće preduzetnika u procesima ekonomskog odlučivanja.

Јedan od ciljeva je i da pomogne umrežavanju preduzetnika iz Srbije, BiH i Crne Gore.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović učestvovaće danas na panelu, a predviđeno je i obraćanje državnog sekretara Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Nenada Ivaniševića.

Pokrovitelji konferencije su Vlade Republike Srpske i Razvojna agencija Srbije, a partner skupa je kompanija "Visa".

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).