Ulogujte se

Cijene nafte u padu

Cijene nafte danas su pale za više od 4,5 odsto na najniži iznos u proteklih sedam mjeseci nakon iznenadnog rasta u zalihama sirove nafte u SAD i strahovanja da bi potražnja mogla opasti zbog trgovinskog spora između Vašingtona i Pekinga.

Kovač: Bolje promovisati banjski i zdravstveni turizam

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač rekla je danas da će Ministarstvo nastojati da inicira sastanak članova klastera zdravstvenog i banjskog turizma kako bi zajednički radili na boljoj promociji ove vrste turizma u Srpskoj.

Nafta pojeftinila

Cijena nafte opala je danas za četiri procenta poslije izvještaja o rastu zaliha i prognoza o rekordnoj proizvodnji u Rusiji i SAD u kombinaciji sa padom akcija na berzama i očekivanom usporenju globalnog privrednog rasta.

Turizam u Srpskoj bilježi rast

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je da je turizam jedina industrijska grana u Srpskoj koja za devet mjeseci ove godine bilježi rast od 14 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Seoski turizam najrazvijeniji u Šipovu

U Republici Srpskoj registrovano je 51 seosko domaćinstvo koje turistima nudi usluge smještaja, najviše u Šipovu i okolini Banjaluke, ali interes raste i u drugim krajevima, ocjenjuju turistički radnici u Srpskoj.

Najviše prosječne plate u junu u finansijskoj djelatnosti

Najviše prosječne neto plate u Republici Srpskoj u junu isplaćene su u oblasti finansijske djelatnosti i osiguranja, i to 1.345 KM, i bile su veće za 2,24 odsto u odnosu na majske, a najniže u ugostiteljstvu 559 KM, podaci su Saveza sindikata Republike Srpske.

Za podsticaj isplaćeno 4,5 miliona KM

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske danas je posredstvom Agencije za agrarna plaćanja isplatilo 4.564.701 KM za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji u tekućoj godini.

Subscribe to this RSS feed